Poprzedni temat «» Następny temat
Usówać nadżerkę, czy nie?
Autor Wiadomość
karolka120388 

Wysłany: 2007-12-04, 00:03   Usówać nadżerkę, czy nie?

Bardzo proszę o poradę. Nie wiem, czy mam usunąć nadżerkę czy też nie. Byłam u trzech róznych lekarzy, z których każdy mówił co innego. Jeden z nich powiedział, że można wymrażać (koszt tego w jego prywatnym gabinecie to 250zł). Inny powiedział aby zostawić ją w spokoju bo jest "mała", kolejny, że nie ma czegoś takiego jak mała nadżerka, że jest lub jej nie ma. Ponadto poradził, że najlepiej by było wymrozić ją, chyba że się uprę na leczenie farmaklokgiczne. Uważam, że straciłam 3 dni na te wizyty. Najpierw była rejestracja, niby od 12.00, ale o 10.00 trzeba było być. Potem od 14 przyjmują lekarze chyba, że się spóżnią. Ja nie chcę sie na nic upierać tylko wyleczyć i nie chciałabym żeby zadecydowała o tym "większość" to przecież nie jest żadne głosowanie! Proszę o odpowiedzi może one pozwolą dokonać mi najlepszego wyboru!
Karolina
Postaw piwo autorowi tego posta

Master 
mciupek

Wysłany: 2007-12-04, 19:53   

karolka120388, ja znalazłem jakiegoś użytkownika innego forum co napisał metody leczenia nedżerki:
Generalnie powinno się wykonać cytologię, a może nawet zlecić kolposkopię, jeżeli wynik cytologii będzie niesatysfakcjonujący. Leczenie nadżerki jest ważne z tego względu, że może się z niej rozwinąć rak szyjki macicy. Dla kobiet które nie rodziły i planują w przyszłości mieć dzieci lekarze zazwyczaj wybierają metodę laserową lub zamrażania, ewentualnie jeśli nadżerka jest niewielka, to można próbować leczyć ją solcogynem

może popytaj twojego lekarza który sposób jest najlepszy

podrywacz 

Wysłany: 2012-01-27, 15:12   

Osobom w każdym wieku, zarówno tym młodym jak i dojrzałym polecam skorzystanie z kursów uwodzenia w Wyższej Szkole Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego (www.wyzszaszkolauwodzenia.pl). jeśli macie jakiekolwiek problemy z relacjami z płcią przeciwną i uwodzeniem to ta szkoła jest właśnie dla was. Byłem tam na kursie i ogromnie mogę im podziękować za to, jakich zmian we mnie dokonali :) nigdy nie czułem się tak otwarty na nowe kontakty i pewny siebie, jak po tym szkoleniu. mają pozytywne opinie u swoich uczestników i dobrze wypadają w testach, nie ma więc czego się obawiać ;)

Odpowiedz do tematu